Vedlikehold av gravstein


VEDLIKEHOLD AV GRAVSTEINVedlikehold av gravstedet er viktig. Vi anbefaler alle å vaske gravsteinen minst en gang i året.

Selv om man er flink til å vedlikeholde steinen, kan steinen over tid bli påført mose, sopp, alger og annet belegg. Dette kan være vanskelig å bli kvitt selv og da vil det være lurt med en full rens av steinen. I tillegg er det vanlig at skriften blir slitt med årene. Sikring av gravstein

For at gravstein ikke skal velte er det viktig at den er sikret korrekt. Dette gjøres ved hjelp av to bolter mellom sokker og stein. Vi hjelper til med oppretting av gravstein som står skeiv, samt at vi sikrer gravstein


Nytt navn på eksisterende gravstein

Vi hjelper deg å gravere inn nytt navn på eksisterende stein. Vi gjør inskripsjonen lik som allerede eksisterende skrift. Vi sikrer at navnet plasseres slik at det ser naturlig og pent ut.


Omsliping av gravstein

Av og til vil det være nødvendig med omsliping av gravsteinen sin forside for å gi plass til flere navn. Dersom gravsteinen har et ornament kan vi selvfølgelig legge inn samme ornament etter omsliping. 

Rens og oppussing av gravstein

Tips om vedlikehold av gravstein